Veibeskrivelse

Adresse: Andbjørg Jamesons veg 3

Studenterhytta ligger i Bymarka like ved Gråkallen, 15 minutter fra sentrum med bil. Vår nærmeste nabo er Skistua, som ligger 3 minutters gange fra Studenterhytta. Der finner du også vårt nærmeste busstopp.

Klikk her for å åpne i Google Maps

Hvordan komme hit?

  • Bil: Vei fra Byåsen butikksenter opp forbi Skistua. Ca. 10 min.
  • Kollektivt
    • Trikk til Lian + gange: Mange avganger hele dagen. Ca. 1 time (4,5 km) flott gåtur fra trikkestoppet og opp på turveier i Bymarka.
    • AtB buss 26 til Skistua: Går i helgene kl. 09:50 og 13:50 fra sentrum på lørdager. Søndager hver time fra 10:50 til 14:50. Retur fra Skistua ca. 25 min etter hver avgang.
  • Sykkel eller gange fra Byåsen butikksenter: Fin tur på ca. 1,5 time.

Bil

Det er en hovedvei som leder rett opp til hytta fra Byåsen/Byåsen butikksenter. Det kan kjøres opp med bil gjennom hele året (ca. 10 min), men vær forsiktig om vinteren, da veiene har en tendens til å være veldig glatte til tider, med skarpe svinger. Fra Skistua kan du kjøre grusveien inn til Studenterhytta.

 

AtB buss 26 til Skistua

Grunnet korona justerer AtB jevnlig på frekvensen på bussen til Skistua. Vennligst sjekk oppdaterte ruteopplysninger på www.atb.no, rute 26

 

Trikk til Lian + gå/sykle

Du kan ta trikken fra Trondheim sentrum til Bymarka (Lian) og gå til Studenterhytta. Fordelen med denne reiseveien er at trikken har mange avganger, så du kan ofte bruke trikken som en plan B hvis du ikke skulle rekke AtB-bussen eller om du vil reise på et annet tidspunkt.

Det er en bilvei fra Lian trikkestasjon opp forbi Lian-restauranten. Denne blir etter hvert til en grusvei som tar deg gjennom skogen til bilveien ved Fjellseter. Derfra kan du følge bilveien helt til Skistua, eller ta en gangvei gjennom skogen. Det også er muligheter for å sykle hele veien.

Går du på ski i sesongen, kan du fort spare tid på å bruke løypene. Hvis du følger skilting til Skistua så kan du derfra nå Studenterhytta ved å følge Andbjørg Jamesons veg.

Forventet reisetid fra Lian er rundt en time til fots.

«Google Maps»-skjermdump av gåruta fra Lian til Studenterhytta. Klikk for å åpne i Google Maps.

Timetabellen for trikken er tilgjengelig på AtB.no

 

Gå eller sykle fra Byåsen butikksenter

Om sommeren så kan du sykle opp hovedveien fra Byåsen butikksenter, forbi ferista og helt fram til slutten på veien ved Skistua. Denne veien kan dog være litt tung for enkelte. I et greit tempo tar det deg ca. 1 time å sykle, eller om du liker å ta deg tid og se litt på omgivelsene mens du sykler tar det ca. 2 timer. Veien opp er så å si konstant oppoverbakke med 5-10% helning. Vær obs på at vi får frost tidligere enn selve Trondheim, så vær forsiktig!

Om vinteren er det også mange skiløyper som starter ifra Byåsen butikksenter som kan benyttes (det går endel flere busser dit enn hele veien opp til hytta), og om sommeren er det også mange flotte stier å gå på. Husk å kle deg etter været, og sjekk været før du drar ut på tur! 🙂

 

Hyttebussen (kun tirsdager og onsdager i semesteret)

Hyttebussen er en privat oppsatt buss som lar deg besøke Studenterhytta i våre åpningstider på tirsdager og onsdager. Merk at bussen ikke går når vi har eksamenslesing!

Betaling

Hyttebussen er gratis for NTNUI-medlemmer, og koster 40kr tur-retur for ikke-medlemmer. NB! Bussjåføren tar kun kontanter, ikke kort.

Kart og rute

Hyttebussen er som regel en hvit turbuss, og har en hvit lapp med logoen til Studenterhytta i vinduet. Den går fra Steinan studentby, så gjennom Dragvoll, Moholt og Gløshaugen, og opp til Studenterhytta. Bussen stopper på alle vanlige busstopp på den røde linja, veldig likt AtBs rute 5. Vink til sjåføren så stopper han/hun. Bussen returnerer fra Studenterhytta klokka 22:00, og stopper ved signal. Den kjører den samme røde ruta som den kjørte til hytta.

Tidene angir tidligste passering.

1710: Steinan (Snuplassen utenfor blokkene)
  Dragvoll (forbi Paviljong C)
1720: Moholt (Jonsvannsveien)
  Gløshaugen (Høgskoleringen via Dybdahlsvei)
1730: Avgang fra NTNU Gløs Hovedbygget (Galtvort)
  Studentersamfundet
  Leutenhaven (ved Teateret)
  Hospitalkirka
2200: Retur fra Hytta